top of page

BACAK İNCELTME DİYETİ

Bacak İnceltme Hareketleri;

En Etkili Bacak İnceltme Egzersizleri ;

En etkili bacak inceltme hareketleri; bacak kaldırma ile adım (step up with leg lift) hareketi, ön tekme ile ters hamle (reverse lunge with front kick) hareketi, yan bacak kaldırma (lateral leg lift), Plie squat atlama ya da Plie squat pozisyonu (Plie squat jump) olarak sıralanabilir.

Bacak İnceltme Diyeti ;

İdeal kilo hesaplama programımızı kullanarak kilo fazlanız olup olmadığını öğrenin.

Eğer ideal kilodaysanız diyetisyene danışarak karbonhidratı bir miktar sınırlandırabilirsiniz.

İdeal kiloda değilseniz sadece bacak inceltme hareketleri yapmanız yeterli olmayacaktır. Eğer göbek bölgenizde yağlanma varsa bu karbonhidratı düzensiz aldığınız anlamına gelebilir.

Bacak inceltmek için haftada 4 kez orta yoğunlukta aerobik egzersiz yapabilirsiniz.

Haftada 1 kez ise yüksek yoğunluklu egzersiz ise inatçı yağların yakılmasında çok etkilidir.

Bacak inceltmek için yürüyüş, step hareketleri evde uygulanabilir.

Spor salonuna gidiyorsanız bisiklet ve özellikle eliptik tranier çok etkilidir ancak doğru yaptığınızdan emin olmalısınız.

Bacak inceltme hareketlerinin neler olduğunu ve nasıl yapıldığını öğrendiğinizi ümit ederek şimdi de bu hareketleri yaparken nasıl beslenmeniz gerektiğini ifade etmekte fayda var. Öncelikle şekerden uzak durun, gerisi çok kolay. İşte alternatifi çok olan uygulanması en kolay bacak inceltme diyeti ;

SABAH;

Bir bardak ılık su + 3 adet gün kurusu kayısı+ bir bardak ılık su 10 dakika bekleyin. 2 adet haşlanmış yumurta (Yumurtayı her gün yemenize gerek yoktur.) 1 adet domates 1 adet salatalık 1 tutam maydanoz 10 adet tuzsuz zeytin 2 bardak şekersiz çay ya da şekersiz ılık süt 1 dilim tam buğday ekmeği 3 çay kaşığı kadar tereyağı Ekmek büyüklüğünde peynir ( en fazla) 4 tane ceviz (her gün şart değildir.)

Kahvaltıdan 1 saat sonra 1 bardak su ve 2 saatte bir bir bardak su içilmesi tavsiye edilir. İçtiğiniz suyun içine 2 damla limon suyu damlatmanız veya 1 çay kaşığının yarısı kadar (eczanelerde satılan) İngiliz karbonatı eklemeniz de çok faydalı olacaktır.

ARA ÖĞÜN;

Kahvaltıdan 3 saat sonra bir ara öğüne ihtiyacınız var. Bu öğünde kesinlikle içinde şeker oranı fazla olan bir yiyecek yememeniz gerekiyor. Örneğin pasta, tatlı, ekmek kesinlikle yenmemelidir. Kola, meyve suyu kesinlikle yasaktır. Bu öğünde size farklı alternatifler sunuyoruz. Bu alternatiflerden en uygun olanını seçebilirsiniz. Ancak sadece bir alternatif seçme hakkınız var.

- 1. alternatif 1 bardak ayran ya da kefir 2 fırında pişmiş tavuk budu İstediğiniz kadar salata doğal sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığını geçmemelidir.

- 2. alternatif 80 gramlık ton balığı +3 tutam maydanoz Bir bardak limonlu su ya da portakal suyu (evde sıkılmış olmalı marketlerde satılan kesinlikle yasaktır.) İstediğiniz kadar salata doğal sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığını geçmemelidir.

- 3. alternatif 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi 1 bardak ılık süt bir tabakta karıştırılıp yenebilir.

- 4. alternatif 1 adet muz 1 adet mandalina 4 ceviz

- 5. alternatif 1 kase yoğurt 1 adet muz 4 ceviz

- 6. alternatif 1 kâse mercimek çorbası İstediğiniz kadar salata doğal sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığını geçmemelidir.

AKŞAM;

1 kâse yayla çorbası ( ya da mercimek çorbası) 5 kaşık salçasız bulgur pilavı 2 bardak kefir ya da ayran İstediğiniz kadar salata doğal sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığını geçmemelidir.

Tanıtılan Yazılar

Vücut Geliştirmeyle ilgili merak ettiğiniz herşey için blogumuza göz atın.

Son Paylaşımlar
Arşiv
Bizi Takip Edin
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
bottom of page